Värske kartul ja suitsutofu

Kogus: neljale

•  1 kg värsket kartulit

•  250 g suitsutofut*

•  näpuotsaga soola

•  musta pipart

•  2 spl sidrunimahla

•  1-2 spl sulatatud taimset margariini või rapsiõli

•  peotäis hakitud värsket tilli

1. Pese kartulid.

2. Keeda kartuleid u 15 minutit soolaga maitsestatud vees. Torka kahvliga, et näha, kas kartulid on pehmed.

3. Patsuta suitsutofu majapidamispaberi või puhta köögirätikuga kuivaks ja lõika paksudeks kolmnurkadeks.

4. Kuumuta pannil rapsiõli ja prae tofulõike mõlemalt poolt, kuni need saavad kuldse jume ja krõbedad servad.

5. Maitsesta praetud tofu soola ja musta pipraga ja pigista peale sidrunimahla.

6. Lõika kartulid pooleks ja aseta koos tofuga vaagnale.

7. Tilguta peale sulatatud margariini või rapsiõli.

8. Viimase lihvina pudista peale tilli

*Kui suitsutofut poes ei leidu, saab seda ise valmistada maitsestamata tofu marineerimisel suitsuessentsi ehk vedela suitsuga. Kuivata tofu majapidamispaberi või puhta köögirätikuga, õrnalt vedelik välja patsutades. Lõika paksudeks kolmnurkadeks. Sega kokku marinaad: 1 tl suitsuessentsi, 2 spl sojakastet,  3 spl mahedamaitselist õli (näiteks rapsiõli). Kalla marinaad purki või karpi laotatud tofukolmnurkadele ja lase neil tunnike liguneda, nõud aeg-ajalt raputades.

Retsept ja foto: Paula Heinonen / Pidempi korsi