
Mungoakarri kapsasalatiga
Kogusest jagub umbes 3-4 inimesele.
Karri:
- 200 g poolikuid v terveid mungubasid, üle öö leotatuna
- 250 ml kookospiima
- 1 spl kikerhernejahu (v muud siduvat jahu)
- 1 küüs küüslauku, hakituna
- 0,5 kuivatatud tšillit, hakituna
- 0,5 pöidlasuurust juppi värsket ingverit, hakituna
- oliivõli
- kurkumi, vürtsköömneid, nelki, karrilehti vms vürtse
- himaalaja soola
- vett
Kapsasalat:
- valge peakapsas, peeneks riivituna
- kurk või suvikõrvits, (Julienne koorijaga) riivituna
- roheline lehtköögivili, hakituna
- toores peet (soovi korral), peeneks riivituna
- idandid
- himaalaja sool, cayenne pipar
Kuidas teha?
- Keeda mungubasid eraldi vees umbes 25 min.
- Teises poti prae õlis küüslauk, tšilli ning ingver. Lisa vürtsid ja prae korra läbi.
- Lisa kookospiim ja jahu ning vispelda vältimaks tükilisust. Keeda paar minutit, lisa seejärel keedetud mungoad ning keeda veel paar minutit. Lisa nii palju vett, et roog jääks meelepärase konsistentsiga.
- Sega salati koostisosad ning serveeri kausis koos kuuma vürtsika karriga. Kapsasalat on hea ja veresuhkrusõbralik asendus riisile.
Retsept ja pilt: Kadri Hekk