Mungoakarri kapsasalatiga

Kogusest jagub umbes 3-4 inimesele.

Karri:

  • 200 g poolikuid v terveid mungubasid, üle öö leotatuna
  • 250 ml kookospiima
  • 1 spl kikerhernejahu (v muud siduvat jahu)
  • 1 küüs küüslauku, hakituna
  • 0,5 kuivatatud tšillit, hakituna
  • 0,5 pöidlasuurust juppi värsket ingverit, hakituna
  • oliivõli
  • kurkumi, vürtsköömneid, nelki, karrilehti vms vürtse
  • himaalaja soola
  • vett

Kapsasalat:

  • valge peakapsas, peeneks riivituna
  • kurk või suvikõrvits, (Julienne koorijaga) riivituna
  • roheline lehtköögivili, hakituna
  • toores peet (soovi korral), peeneks riivituna
  • idandid
  • himaalaja sool, cayenne pipar

Kuidas teha?

  1. Keeda mungubasid eraldi vees umbes 25 min.
  2. Teises poti prae õlis küüslauk, tšilli ning ingver. Lisa vürtsid ja prae korra läbi.
  3. Lisa kookospiim ja jahu ning vispelda vältimaks tükilisust. Keeda paar minutit, lisa seejärel keedetud mungoad ning keeda veel paar minutit. Lisa nii palju vett, et roog jääks meelepärase konsistentsiga.
  4. Sega salati koostisosad ning serveeri kausis koos kuuma vürtsika karriga. Kapsasalat on hea ja veresuhkrusõbralik asendus riisile.

Retsept ja pilt: Kadri Hekk

Write a Kommentaar

Register

You don't have permission to register