Võileivad porgandilõhega

  • 4 suurt porgandit
  • 1 tl valget veiniäädikat
  • 1 tl soola
  • 1 tl vedelat suitsu ehk suitsuessentsi
  • 1 spl rapsiõli
  • 4 spl maitsestamata sojajogurtit
  • 4 spl taimset majoneesi
  • soola ja pipart
  • serveerimiseks musta leiba ja värsket tilli

1. Pese porgandid, kuid ära koori. Pane porgandid fooliumisse ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 1,5 tundi. Lase jahtuda. Koori porgandid ja puhasta või tükelda. Sega marinaadikomponendid (veiniäädikas, suitsuessents, rapsiõli) ja lisa porgandid. Lase üleöö külmkapis seista.

2. Sega sojajogurt ja majonees porgandiseguga. Lisa vastavalt maitsele soola ja pipart. Serveeri musta leiva ja värske tilliga.

Retsept ja foto: Animalia: Ida Tokola / Ida’s Cozy Corner