Aega läheb: 40 minutit ettevalmistusteks + 25 minutit kokkamiseks
Kogus: kahele
- 1 klaas sushiriisi
- 1,5 klaasi vett
- 0,5 tl pruuni riisi äädikat
- 0,5 tl soola
- 1 nori leht
- 1 porgand
- 1 tl Hoisini kastet
- veerand avokaadot
- paar enoki seent
- valgeid ja musti seesamiseemneid
1. Pese riis, et eemaldada üleliigne tärklis.
2. Keeda riis keskmisel kuumusel, valmides lisa pruuni riisi äädikas ja sool.
3. Tõsta riis kaussi ja lase täielikult jahtuda.
4. Pese porgand ja lõika see õhukesteks viiludeks. Sega viilud Hoisin kastmega ja jäta tunniks-paariks marineeruma.
5. Kui riis on jahtunud, lõika veerand avokaadot neljaks viiluks ja eemalda koor.
6. Lõika nori-leht pooleks ja aseta toidukilega kaetud bambusmatile. Lisa lehele õhuke kiht riisi, raputa peale seesamiseemned ja keera ümber. Aseta nori lehele (⅔ osale) kaks avokaadoviilu, pooled porgandiviilud ja enoki seened, otsad võivad välja ulatuda. Keera rulli. Ülejäänud koostisosadest saad veel teise rulli.
7. Enne serveerimist lõika kumbki rull kaheksaks tükiks.
Retsept ja foto: Elephantastic Vegan