- 1 l vett
- 60 ml sojakastet
- 230 g seeni (aedšampinjone, šiitake või portobello seeni)
- 10 x 20 cm leht vetikaid (kombu, wakame)
- 4 küüslauguküünt, viilutatud
- 2,5 spl soola
Aja kõik koostisosas keskmise suurusega potis keema ja jäta keskmisel kuumusel ilma kaaneta podisema, kuni pool veest on aurustunud.
Kata pott ja jäta üle öö või isegi ööpäevaks köögilauale seisma. Kurna kaste läbi sõela väiksematesse purkidesse-pudelitesse. Kui potis on vedelikku vähem kui pool liitrit, võid seda lahjendada natukese veega; nii ei jää kaste liiga soolane.
Säilita kastmeid külmkapis.
Võib täiendavalt maitsestada sibula, röstitud küüslaugu, musta pipra, natukese riisiveini või riisiäädikaga.
Retsept ja pilt: Feasting at Home