Baklažaani rollmops

Rollmops:

  • baklažaan (keskmise paksusega ja pikem)
  • 1 marineeritud kurk

Marinaad:

  • 2 sl sidrunimahla
  • poole sidruni riivitud koor
  • 3 sl sojakastet või tamarit
  • 4 sl mahedat sinepit (nt. Meira)
  • pundike värsket tilli, hakitud
  • 100 ml õli (nt. päevalille-, oliivi- või linaõli)
  • 50 ml vett
  • (pool sl suhkrut või agaavisiirupit)

Pese baklažaan. Lõika pikkupidi laiad viilud ning need viilud omakorda kolmeks pikaks ribaks. Aja suuremas potis vesi keema ja lisa natuke soola. Aseta baklažaaniviilud keevasse vette ning keeda kaane all 5 minutit. Tõsta keedetud baklažaaniviilud ettevaatlikult vahukulbiga sõelale ning loputa kergelt külma veega üle.
Tee valmis marinaad: vispelda kõik koostisained ühtlaseks kreemjaks vedelikuks. Maitse marinaadi ja lisa vajadusel natuke suhkrut või agaavisiirupit. Haki ka marineeritud kurk kuubikuteks. Nüüd võta karbike või näiteks keeksivorm ning asu rollmopse rullima. Selleks võta üks keedetud baklažaaniriba, aseta riba otsa marineeritud kurgi kuubik ning keera riba rulli. Aseta kõik rulli keeratud rollmopsid karbi või keeksivormi põhja. Jätka, kuni baklažaaniribad on otsas. Vala kõik marinaadiga üle ning jäta üleöö külmkappi seisma. Serveeri näiteks värske leivaga või keedukartuli juurde.

Retsept ja foto: Sandra Vungi, www.taimetoit.ee