Valmistamisaeg: 45 – 50 minutit
Kogus: 5 sushirulli
Röstitud juurviljad:
- 100 g porgandiribasid
- 100 g kaalikaribasid
- 100 g juurselleriribasid
- 100 g peediribasid
- 1 sl õli
- ¼ tl soola
Hirsipuder:
- 250 g hirssi (keetmata)
- 1200 ml vett
- ½ tl soola
Brokolikreem:
- 50 g kooritud päevalilleseemneid
- 50 g värskeid brokoliõisikuid
- 180 ml külma vett
- 1 sl sojakastet või tamarit
- ¼ sl õunaäädikat või valge veini äädikat
+ 5 nori lehte + sojakastet või tamarit serveerimiseks
Valmistamine:
- Pane ahi 200 kraadi juurde kuumenema. Kata küpsetusvorm või -plaat küpsetuspaberiga. Sega porgandi-, kaalika- ja juurselleriribad õliga ja aseta küpsetusplaadile. Sega peediribad õliga ja aseta samuti küpsetusplaadile, aga natuke eraldi teistest juurviljadest. Raputa juurviljadele soola. Kui ahi on kuum, pane juurviljad ahju ja küpseta neid 35 minutit või kuni need on pehmed ja kuldpruunid.
- Samal ajal valmista hirsipuder. Selleks sega hirss vee ja soolaga läbi ning pane keema. Keeda keskmisel kuumusel umbes 15 minutit või kuni hirss on pehme. Eemalda kuumus ja jahuta hirss maha.
- Samal ajal valmista brokolikreem. Pane päevilleseemned ja brokoli koos rohke veega keema ja keeda 15 minutit. Kurna ja loputa külma veega. Vala seemned ja brokoli kannmikserisse koos külma vee, sojakastme või tamariga ning äädikaga. Blenderda paar minutit, kuni segu on kreemjas.
- Võta norileht ja aseta see sushimatile nii, et läikivam pool jääb allapoole. Määri lehele paar supilusikatäit hirsiputru. Lisa natuke röstitud juurvilju ja umbes supilusikatäis brokolikreemi. Tee norilehe ülemine äär veega märjaks ja rulli kõik tihedaks sushirulliks. Jätka, kuni sul on 5 sushirulli. Lõika terava ja märja noaga rullid ratasteks. Serveeri sojakastme või tamari ja järelejäänud brokolikreemiga.
Retsept ja foto: Sandra Vungi