Peedine pastasalat merekapsaga

  • 600-700 g keedupeeti
  • 200 g Merekapsast õlis (väike ümmargune karbike, ostetud Prismast)
  • 200 g sojamajoneesi ehk soja salatikastet
  • 1 spl mahedat sinepit
  • 250 g (täistera)pastat
  • natuke musta pipart
  • vastavalt maitsele soola
  • 1 tl palsamiäädikat

Pane pasta keema. Samal ajal riivi peedid. Sega suures kausis riivitud peedid sojamajoneesi, merekapsa (koos kogu õliga) ja sinepiga läbi. Kurna pasta ja loputa natuke aega külma vee all, kuni see on jahtunud. Lisa pasta kaussi ning sega kõik läbi. Nüüd lisa sool, purustatud must pipar ja palsamiäädikas. Sega veelkord. Soovi korral kaunista maitserohelisega.

Retsept ja foto: Sandra Vungi, www.taimetoit.ee