Tofu poke bowl

Kogus: neljale

  • 3 dl pudruriisi
  • 300 g suitsutofut

Kaste:

  • ½ dl sojakastet
  • 2 spl röstitud seesamiseemnetest tehtud õli
  • 2 tl Sriracha kastet 
  • 2 cm jupp ingverit, riivitult

Salat: 

  • 250 g külmutatud rohelisi edamame sojaube 
  • 2 porgandit 
  • ½ kurk
  • 1 väike punane sibul 
  • 2 suurt lehtkapsalehte 
  • 1 avokaado 
  1. Võta sojaoad sügavkülmast aegsasti välja ja jäta sulama.
  2. Keeda riis. Samal ajal kui riis valmib, valmista kaste ja salat. Sega kõik kaste koostisosad väikeses kausis ja jäta külmkappi maitsestuma.
  3. Valmista salat. Pese ja riivi porgandid või viiluta need õhukesteks ratasteks. Koori sibul ja lõika õhukesteks sektoriteks. Eemalda lehtkapsalt rootsud ja lõika lehed suupärasteks tükkideks. Poolita avokaado, eemalda viljaliha ja lõika ruudukesteks. Sega salati hulka sulanud sojaoad.
  4. Viiluta tofu. Aseta riis sõelale ja loputa jahutamiseks külma veega. Lase kuivaks nõrguda.
  5. Serveeri kausis. Kõigepealt lisa riis, aseta sellele tofu ning vala peale kastet. Lisa kuhjaga salatit ja naudi! Soovi korral poeta kõige peale seesamiseemneid.

Retsept ja foto: Paula Heinonen / Pidempi korsi