Vegan kalaburger

Aega läheb: 45 minutit ettevalmistuseks + 35 minutit kokkamiseks

Kogus: neljale

Kalapihv:

  • 1 pakk tofut
  • 1/2 tass riivsaia
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • 1/4 tl kuivatatud tilli
  • ¼ tl mahedat karripulbrit
  • ¼ tl paprikapulbrit
  • ¼ tl soola
  • 1/3 nori-lehte
  • 2 spl jahu
  • 2 tl vett
  • ½ tl soola
  • õli praadimiseks

Jogurtikaste:

  • 1/2 klaasi maitsestamata sojajogurtit (nt Alpro)
  • soola
  • 1 tk hakitud tilli
  • 1 küüslauguküüs (hakitud ja röstitud)

Lisaks:

  • burgerikuklid
  • valitud aedvilju – nt salatilehed, spinat, tomat, kurk, sibul jne.
  1. Pressi ettevaatlikult tofust liigne vedelik välja.
  2. Sega jahu 2 spl vee ja 0,5 tl soolaga. Peaks tulema munalaadne segu; kui vaja, siis sega juurde jahu või vett.
  3. Sega riivsai, riivitud sidrunikoor, kuivatatud till, karripulber, paprikapulber, sool ning purustatud norileht.
  4. Lõika tofu neljaks viiluks, kasta kõigepealt munalaadsesse kastmesse ja siis kata riivsaiaseguga.
  5. Prae tofuviilud suurel pannil õliga kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid.
  6. Sega kokku jogurtikaste.
  7. Pane burger kokku vastavalt oma soovile ja naudi. 🙂

Retsept ja foto: Elephantastic Vegan