Kogus: kuuele-kaheksale
- 1 baklažaan
- 250 ml taimset koort
- 3 spl taimset majoneesi
- 3 spl kvaliteetset sinepit
- maitse järgi äädikat
- värsket tilli, rohelist sibulat, valget pipart, soola
- Lõika baklažaan sentimeetripaksusteks viiludeks ja keeda soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit. Jälgi kella, sest pikemal keetmisel on oht, et baklažaan läheb lödiks. Aseta viilud kuivama, raputa peale soola.
- Valmista ülejäänud koostisosadest kaste.
- Sega jahtunud baklažaaniviilud kastmesse. Pane külmkappi maitsestuma.
- Kastmesse võib lisada ka sojajogurtit, punast sibulat, sidrunipipart või vetikaid. Sobib hästi värske kartuli või rukkileiva kõrvale. Jõulu- ja jaanipäevamaius!
Retsept: Mai Kivelä/ Vegaaninen versio