Taimne heeringas

Kogus: kuuele-kaheksale

  • 1 baklažaan
  • 250 ml taimset koort
  • 3 spl taimset majoneesi
  • 3 spl kvaliteetset sinepit
  • maitse järgi äädikat
  • värsket tilli, rohelist sibulat, valget pipart, soola
  1. Lõika baklažaan sentimeetripaksusteks viiludeks ja keeda soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit. Jälgi kella, sest pikemal keetmisel on oht, et baklažaan läheb lödiks. Aseta viilud kuivama, raputa peale soola.
  2. Valmista ülejäänud koostisosadest kaste.
  3. Sega jahtunud baklažaaniviilud kastmesse. Pane külmkappi maitsestuma.
  4. Kastmesse võib lisada ka sojajogurtit, punast sibulat, sidrunipipart või vetikaid. Sobib hästi värske kartuli või rukkileiva kõrvale. Jõulu- ja jaanipäevamaius!

Retsept: Mai Kivelä/ Vegaaninen versio