Sushiriis:
- 200 g pruuni riisi, loputatud
- 235 ml vett
- 2 spl riisiäädikat
- 1 spl suhkrut
- 1 tl meresoola
- tilgake oliiviõli
Täidis:
- 1 kurk, lõigatud ribadeks
- 1 mango, lõigatud ribadeks
- 1 avokaado, lõigatud ribadeks
- soovi korral 2 spl seesamiseemneid
- 4 norilehte
Kuidas teha?
Sushiriis:
- Aseta riis, vesi ja oliiviõli keskmises kastrulisse ning lase keema.
- Kata kaanega, vähenda kuumust ja hauta 45 minutit.
- Eemalda riis tulelt ja lase veel 10 minutit kaane all seista.
- Sega kahvliga sisse riisiäädikas, suhkur ja sool.
Sushirullide kokkupanek:
- Pane köögilauale valmis käterätik ja väike kauss veega, milles loputada riisist kleepuvaid käsi.
- Aseta norileht bambusmatile nii, et läikiv pool jääb allapoole, ja suru peotäis riisi lehe alumisele kahele kolmandikule.
- Lisa riisile täidis: avokaado, kurk ja mango. Ära kuhja lehte liiga täis, vastasel juhul on seda keeruline kokku rullida.
- Rulli norileht bambusmati abil kokku. Soovi korral rulli sushi matti kasutades kandiliseks.
- Lõika rull terava noaga parajateks tükkideks. Kui nuga hakkab kleepuma, loputa see vees puhtaks.
- Serveeri marineeritud ingveri, röstitud seesamiseemnete ja sojakastmega.
Retsept ja pilt: Love&Lemons