Mangosushi

Sushi riisi jaoks:

  • 200gr pruuni riisi, loputatud
  • 235 ml vett
  • 2 spl riisiäädikat
  • 1 spl suhkrut
  • 1 tl meresoola

Sushirullide jaoks:

  • 1 kurk, lõigatud ribadeks
  • 1 mango, lõigatud ribadeks
  • 1 avokaado, lõigatud ribadeks
  • soovi korral 2 spl seesamiseemneid
  • 4 norilehte

Kuidas teha?

Sushiriis:

  1. Sega keskmises kastrulis riis, vesi ja oliiviõli ning lase keema.
  2. Kata kaanega, vähenda kuumust ja hauta 45 minutit.
  3. Eemalda riis tulelt ja lase veel 10 minutit kaetult seista.
  4. Sega kahvliga sisse riisiäädikas, suhkur ja sool.

Sushirullide kokkupanek:

  1. Pane oma töökoha lähedusse väike kauss vett ja köögirätik, kuna teie käed muutuvad kleepuvaks.
  2. Pane norileht läikiv pool allapoole bambusmatile ja suru peotäis riisi lehe alumisele kahele kolmandikule.
  3. Aseta riisile täidis – avokaado, kurk ja mango, ära pane liiga palju, vastasel juhul on seda keeruline kokku rullida.
  4. Norilehtede kokkukleepimiseks ja rullimiseks kasutage bambusmatti, pärast rullimist vajutage bambusmatti, et rulli õrnalt vajutada ja vormida.

Retsept ja pilt: Love&Lemons