Vaja läheb:
Kreemine põhi:
- 65 g india pähkleid, 2-4 tundi vees leotatud
- 180 g maitsestamata sojapiima (või muud taimset piima)
Seened:
- 1 spl taimset võid või oliiviõli
- 230 g valgeid aedšampinjone, tükeldatud
- 1 küüs küüslauku, hakitud
- 1 tl tamari kastet
Supipõhi:
- 2 spl vegan võid või oliiviõli
- 1 keskmine sibul, hakitud
- 2 varsselleri vart, hakitud
- 2 keskmist porgandit
- 2 küüslaugu küünt, hakitud
- 1 tl kuivatatud tüümianit
- 120 ml valget veini
- 940 ml köögiviljapuljongit
- 3 spl nisujahu
- 2 keskmist kartulid, kooritud, tükeldatud
- 2 loorberilehte
- 2 tl kombu (pruunvetika) helbeid
- 1 tl roosat himaalaja soola
- 1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
- värsket pipart
Kuidas teha?
Kreemine põhi:
- Nõruta india pähklid.
- Blenderda sojapiim ja nõrutatud india pähklid, kuni segu on väga ühtlane.
- Jäta seisma.
Seened:
- Aja kuumaks keskmisel kuumusel suur pott, lisa või.
- Lisa või hulka seened ja prae kuni seenevesi on aurustunud (umbes 3 minutit).
- Lisa potti küüslauk ja sojakaste.
- Pruunista kuni seened on pehmed ja kergelt pruuni (umbes 2 minutit).
- Eemalda seened potist ja aseta kõrvale.
Supipõhi:
- Võta seente pruunistamiseks kasutatud pott.
- Kuumuta või keskmisel kuumusel.
- Lisa sibul ja pruunista kuni see tõmbub klaasjaks (umbes 2-3 minutit).
- Lisa seller, porgand, küüslauk ja tüümian. Pruunista kuni köögiviljad on pehmed (umbes 5-7 minutit).
- Lisa vein. Kuumuta veel 3-5 minutit pidevalt segades. Ära lase keema. Kui vein hakkab mullitama, keera kuumust väiksemaks.
- Raputa köögiviljadele jahu ja sega pidevalt 30-60 sekundit.
- Sega sisse puljong ning lisa kartulid, loorberilehed, kombuhelbed ja sool.
- Keeda 10-15 minutit, kuni kartulid on pehmed.
- Eemalda loorberilehed.
- Keera kuumus väiksemaks ja sega aeglaselt sisse india pähkli ja sojapiima segu. Kuumuta 3-4 minutit ja eemalda pott plaadilt.
- Sega sisse seened, sidrunimahl ja värskelt jahvatatud pipar.
Serveeri värske peterselli ja kreekeritega.
Pilt ja retsept: Vegan Huggs