Vegan “merekarbi” hautis

Vaja läheb:

Kreemine põhi:

  • 65 g india pähkleid, 2-4 tundi vees leotatud
  • 180 g maitsestamata sojapiima (või muud taimset piima)

Seened:

  • 1 spl taimset võid või oliiviõli
  • 230g valgeid aedšampinjone, tükeldatud
  • 1 küüs küüslauku, hakitud
  • 1 tl tamari kastet

Supi põhi:

  • 2 spl vegan võid või oliiviõli
  • 1 keskmine sibul, hakitud
  • 2 varsselleri vart, hakitud
  • 2 keskmist porgandit
  • 2 küüslaugu küünt, hakitud
  • 1 tl kuivatatud tüümianit
  • 120 ml valget veini
  • 940 ml köögiviljapuljongit
  • 3 spl nisujahu
  • 2 keskmist kartulid, kooritud, tükeldatud (russet sorti)
  • 2 loorberilehte
  • 2 tl kombu (pruunvetika) helbeid
  • 1 tl Himalaya soola
  • 1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
  • Värsket pipart

Kuidas teha?

Kreemine põhi:

  1. Nõruta india pähklid
  2. Blenderda sojapiim ja india pähklid (ilma leotusveeta) kuni segu on väga ühtlane
  3. Jäta seisma.

Seened:

  1. Aja soojaks keskmisel kuumusel suur pott, lisa või.
  2. Kui kuum, lisa seened, pruunista kuni vedel imbum (umbes 3 minutit).
  3. Lisa küüslauk ja sojakaste.
  4. Pruunista kuni seened on pehmed ja kergelt pruuni (umbes 2 minutit).
  5. Eemalda seened potist ja aseta kõrvale.

Supi põhi:

  1. Võta seente pruunistamiseks kasutatud pott.
  2. Kuumuta või keskmisel kuumusel.
  3. Lisa sibul ja pruunista kuni sibul on läbipaistev (umbes 2-3 minutit).
  4. Lisa seller, porgandid, küüslauk ja tüümian. Pruunista kuni köögiviljad on pehme (umbes 5-7 minutit).
  5. Lisa vein. Kui keema läheb, keera kuumus madalamaks. Kuumuta veel 3-5 minutit pidevalt segades.
  6. Raputa jahu köögiviljadele ja sega pidevalt 30-60 sekundit.
  7. Sega sisse puljong ning lisa kartulid, loorberilehed, kombuhelbed ja sool.
  8. Keeda 10-15 minutit kuni kartulid on pehmed.
  9. Eemalda loorberilehed.
  10. Keera kuumus madalamas ja sega aeglaselt sisse india pähkli ja sojapiima segu. Keeda 3-4 minutit ja eemalda kuumuselt.
  11. Sega sisse seened, sidrunimahl ja värskelt jahvatatud pipar.

 Serveeri värske peterselli ja kreekeritega. 

Pilt ja retsept: Vegan Huggs