Vaja läheb:
- norilehti
- sushiriisi
- riisiäädikat
- kõva tofut
- 1 avokaado
- bambusmatt ja söögipulgad
Serveeri koos marineeritud ingveri, sojakastme ja wasabi‘ga.
Kuidas teha?
- Keeda sushiriis, kurna ning sega sekka riisiäädikas.
- Aseta norileht bambusmati peale nii, et läikiv pool jääb allapoole ja voldid jooksevad bambusmati tikkudega samas suunas, ja kata ühtlaselt riisiga. Tühjaks jäta ainult 1 cm lehe ülemisest servast.
- Paiguta ühte äärde tofu- ja avokaadoribad, niisuta kergelt näpud ning keera sushi bambusmati abil rulli, lõpus kergelt pigistades.
- Kui rullid on valmis, võta kätte eelnevalt vette kastetud terav nuga, lõika sushi otstest ühtlaseks ja seejärel tükelda rull paari sentimeetri paksusteks paladeks.
Retsept ja pilt: Sandra Vungi