Cazon en adobo ehk marineeritud ja praetud kala on traditsiooniline hispaania kalaroog. Vegan variandis on kala asendatud tofuga.
Vaja läheb:
- 1 norileht või 2 spl norihelbeid
- 125 ml õunaäädikat
- 200 ml vett
- 2 spl tamarit või sojakastet
- 1 spl kuivatatud punet
- 1 spl paprikapulbrit
- 1 tl purustatud köömneid
- 2 loorberilehte
- 4 küüslauguküünt
- 275 g tahket tofut, lõigatud kuubikuteks
- 1 spl maisitärklist
- praadimiseks oliiviõli
Kuidas teha?
- Kui kasutad norilehte, siis haki leht noaga või kombaini abil peeneks.
- Sega kausis kokku marinaad: äädikas, vesi, tamari või sojakaste, pune, paprikapulber, köömned, loorberilehed, küüslauguküüned ja nori. Loorberilehed ja küüslauguküüned jäta terveks, et need saaks hiljem marinaadist välja võtta.
- Lisa tofukuubikud. Jäta marinaadi ööks või vähemalt 8 tunniks.
- Kui tofukuubikud on olnud marinaadis piisavalt kaua, eemalda kausist küüslauguküüned ja loorberilehed. Nõruta tofukuubikud.
- Kata tofukuubikud ühtlaselt maisitärklisega. Seda võid näiteks teha nii: aseta minigrip-kotti kolmandik kuubikutest ja 3 spl maisitärklist, sulge soon ja raputa kuni kuubikud on ilusti kaetud. Korda veel kaks korda.
- Prae tofukuubikud oliiviõlis keskmise kuumusega pannil, kuni kõik küljed on kuldpruunid.
Tofukuubikuid on eriti hea serveerida kohe, pigistades peale veel tilgake sidrunimahla. Valmis kuubikud säilivad külmkapis neli-viis päeva.
Pilt ja retsept: Simple Vegan Blog