Vegan cazon en adobo

Vaja läheb:

  • 1 norileht või 2 spl norihelbeid
  • 125 ml õunaäädikat
  • 200 ml vett
  • 2 spl tamarit või sojakastet
  • 1 spl kuivatatud punet
  • 1 spl paprikapulbrit
  • 1 tl purustatud köömneid
  • 2 loorberilehtel
  • 4 küüslauguküünt
  • 275g tahket tofut, kuubikuteks lõigatud
  • spl maisitärklist
  • Praadimiseks oliiviõli

Kuidas teha?

  1. Kui kasutad norilehti, siis haki lehel peeneks noa või blendriga.
  2. Sega marinaadi koostisosad kausis ühtlaseks marinaadiks: äädikas, vesi, tamari või sojakaste, pune, paprikapulber, köömned, loorberilehed, küüslauguküüned ja nori. Loorberilehed ja küüslauguküüned jäta terveks, et saaks hiljem marinaadist välja võtta.
  3. Lisa tofukuubikud ja jäta marineerima üle öö või vähemalt 8 tunniks.
  4. Kui tofukuubikud on piisavalt marineerinud, eemalda küüslauguküüned ja loorberilehed. Nõruta tofukuubikud.
  5. Kata tofukuubikud ühtlaselt maisitärklisega. Seda võid näiteks teha nii: lisa minigrip kotti ⅓ kuubikutest ja 3 spl maisitärklist, raputa kuni on ilusti kaetud, korda veel kaks korda.
  6. Prae kuubikuid oliiviõlis keskmise kuumusega pannil kuni kõik küljed on kuldpruunid.

Kuubikuid on eriti hea serveerida koheselt ja sidrunimahlaga. Jääke võib säilitada külmkapis kuni 4-5 päeva.

Pilt ja retsept: Simple Vegan Blog