Vegan cazon en adobo

Cazon en adobo ehk marineeritud ja praetud kala on traditsiooniline hispaania kalaroog. Vegan variandis on kala asendatud tofuga.

Vaja läheb:

  • 1 norileht või 2 spl norihelbeid
  • 125 ml õunaäädikat
  • 200 ml vett
  • 2 spl tamarit või sojakastet
  • 1 spl kuivatatud punet
  • 1 spl paprikapulbrit
  • 1 tl purustatud köömneid
  • 2 loorberilehte
  • 4 küüslauguküünt
  • 275 g tahket tofut, lõigatud kuubikuteks
  • 1 spl maisitärklist
  • praadimiseks oliiviõli

Kuidas teha?

  1. Kui kasutad norilehte, siis haki leht noaga või kombaini abil peeneks.
  2. Sega kausis kokku marinaad: äädikas, vesi, tamari või sojakaste, pune, paprikapulber, köömned, loorberilehed, küüslauguküüned ja nori. Loorberilehed ja küüslauguküüned jäta terveks, et need saaks hiljem marinaadist välja võtta.
  3. Lisa tofukuubikud. Jäta marinaadi ööks või vähemalt 8 tunniks.
  4. Kui tofukuubikud on olnud marinaadis piisavalt kaua, eemalda kausist küüslauguküüned ja loorberilehed. Nõruta tofukuubikud.
  5. Kata tofukuubikud ühtlaselt maisitärklisega. Seda võid näiteks teha nii: aseta minigrip-kotti kolmandik kuubikutest ja 3 spl maisitärklist, sulge soon ja raputa kuni kuubikud on ilusti kaetud. Korda veel kaks korda.
  6. Prae tofukuubikud oliiviõlis keskmise kuumusega pannil, kuni kõik küljed on kuldpruunid.

Tofukuubikuid on eriti hea serveerida kohe, pigistades peale veel tilgake sidrunimahla. Valmis kuubikud säilivad külmkapis neli-viis päeva.

Pilt ja retsept: Simple Vegan Blog