Vaja läheb:
- 1 suur suvikõrvits (umbes 400 g)
- 1 norileht või 2 spl nori norihelbeid
- 1 tl soola
- 200 ml õunaäädikat
- 65 ml vett
- 2 küüslauguküünt, hakitud
- 2 spl peterselli
- 1–2 spl neitsioliiviõli
Kuidas teha?
- Koori suvikõrvits, lõika pooleks, kaabi seemned välja ja lõika 3 mm paksusteks ribadeks.
- Kui kasutad norilehti, siis haki lehed noaga peeneks või peenesta köögikombainis helvesteks.
- Aseta suvikõrvitsaribad ja sool suurde kaussi ja sega omavahel läbi.
- Lisa äädikas, vesi ja norihelbed. Sega. Aseta külmkappi ja jäta maitsestuma vähemalt 4 tunniks, võimalusel ööks.
- Nõruta suvikõrvitsaribad ja loputa korralikult, et neile ei jääks tugevat äädikast maitset.
- Serveeri küüslaugu, peterselli ja õliga.
Valmiskujul säilib külmkapis kinnises anumas kaks-kolm päeva.
Retsept ja pilt: Simple Vegan Blog