Boquerones en vinagre ehk marineeritud anšoovised

Vaja läheb:

  • 1 suur suvikõrvits (umbes 400 g)
  • 1 norileht või 2 spl nori norihelbeid
  • 1 tl soola
  • 200 ml õunaäädikat
  • 65 ml vett
  • 2 küüslauguküünt, hakitud
  • 2 spl peterselli
  • 1–2 spl neitsioliiviõli

Kuidas teha?

  1. Koori suvikõrvits, lõika pooleks, kaabi seemned välja ja lõika 3 mm paksusteks ribadeks.
  2. Kui kasutad norilehti, siis haki lehed noaga peeneks või peenesta köögikombainis helvesteks.
  3. Aseta suvikõrvitsaribad ja sool suurde kaussi ja sega omavahel läbi.
  4. Lisa äädikas, vesi ja norihelbed. Sega. Aseta külmkappi ja jäta maitsestuma vähemalt 4 tunniks, võimalusel ööks.
  5. Nõruta suvikõrvitsaribad ja loputa korralikult, et neile ei jääks tugevat äädikast maitset.
  6. Serveeri küüslaugu, peterselli ja õliga.

Valmiskujul säilib külmkapis kinnises anumas kaks-kolm päeva.

Retsept ja pilt: Simple Vegan Blog