Vaja läheb:
- 250 g pastat (nt tagliatelle)
- 100 g india pähkleid, leotatud vähemalt 4-6 tundi, soovitatavalt üle öö
- 2 norilehte, purustatud
- ühe suure sidruni mahl
- ½ tl purustatud musta pipart
- 100 ml vett
- 1 spl vegan võid
- ½ sibul, peenelt hakitud
- 1 küüslauguküüs, hakitud
- 200 g spinatit
- 100 ml vegan valget veini
- 1–2 tl tilli
- 2 spl kappareid
- maitse järgi soola ja pipart
- soovi korral peale puistata norihelbeid
Kuidas teha:
- Loputa leotatud india pähklid ning aseta blenderisse koos norilehtede, sidrunimahla, musta pipra ja veega. Blenderda kuni tekib ühtlane mass, umbes 2-3 minutit.
- Keeda pasta vastavalt pakendil olevale juhendile.
- Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Lisa või, siis sibulad ja küüslauk ja prae, kuni sibul on kergelt klaasjas. Lisa spinat.
- Kuumuta kuni spinat kokku tõmbub, kalla üleliigne vedelik ettevaatlikult pannilt ja lisa vein. Sega korralikult.
- Kalla kaste blenderist pannile. Et kogu kaste blenderikannust välja saada, kalla blenderisse natuke pasta keeduvett.
- Sega kastet pannil korralikult, keera kuumus väiksemaks ja lase umbes 10 minutit vaikselt podiseda. Vahepeal nõruta pasta.
- Lisa kastmele till, kapparid ja pasta, sega õrnalt. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral lisa peale norihelbeid.
Retsept ja pilt: Romy London UK