Merehõnguline vegan pasta

Vaja läheb:

  • 250 g pastat (nt tagliatelle)
  • 100 g india pähkleid, leotatud vähemalt 4-6 tundi, soovitatavalt üle öö
  • 2 norilehte, purustatud
  • ühe suure sidruni mahl
  • ½ tl purustatud musta pipart
  • 100 ml vett
  • 1 spl vegan võid
  • ½ sibul, peenelt hakitud
  • 1 küüslauguküüs, hakitud
  • 200 g spinatit
  • 100 ml vegan valget veini
  • 1–2 tl tilli
  • 2 spl kappareid
  • maitse järgi soola ja pipart
  • soovi korral peale puistata norihelbeid

Kuidas teha:

  1. Loputa leotatud india pähklid ning aseta blenderisse koos norilehtede, sidrunimahla, musta pipra ja veega. Blenderda kuni tekib ühtlane mass, umbes 2-3 minutit.
  2. Keeda pasta vastavalt pakendil olevale juhendile.
  3. Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Lisa või, siis sibulad ja küüslauk ja prae, kuni sibul on kergelt klaasjas. Lisa spinat.
  4. Kuumuta kuni spinat kokku tõmbub, kalla üleliigne vedelik ettevaatlikult pannilt ja lisa vein. Sega korralikult.
  5. Kalla kaste blenderist pannile. Et kogu kaste blenderikannust välja saada, kalla blenderisse natuke pasta keeduvett.
  6. Sega kastet pannil korralikult, keera kuumus väiksemaks ja lase umbes 10 minutit vaikselt podiseda. Vahepeal nõruta pasta.
  7. Lisa kastmele till, kapparid ja pasta, sega õrnalt. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral lisa peale norihelbeid.

Retsept ja pilt: Romy London UK