Vaja läheb:
- 4 norilehte
- 1 pakk Oumph! The Chunk sojavalgupalasid (vaata SIIA)
- 200 g sushiriisi
- 400 g vett
- 4 spl röstitud seesamiseemneõli (vaata SIIA)
- 2 spl tamarit või sojakastet
- 4 spl veganmajoneesi
- 2 porgandit
- 1 kollane paprika
- 1 avokaado
- 1 üks kimp rohelist sibulat
- 2 spl valgeid ja/või musti seesamiseemneid
- pool kurki
- maitse järgi marineeritud ingverit
- 4 spl röstitud sibulat
Kuidas teha?
- Kõigepealt loputa sushiriis korralikult. Aseta loputatud riis ja vesi potti ning keeda madalal kuumusel. Sega riisi umbes iga 2-3 minuti järel, et see poti külge kinni ei jääks. Riis peaks saama kleepuv. Aseta valmis riis kõrvale jahtuma.
- Samal ajal, kui riis keeb, valmista ette Oumph!: aseta sojavalgupalad keskmise kuumuse peale pannile, lisa sojakaste või tamari ja pool seesamiseemneõlist. Prae, kuni Oumph! on kergelt krõbe. Aseta kõrvale jahtuma.
- Kuni riis ja Oumph! jahtuvad, pese, koori ja lõika köögiviljad peenikesteks ribadeks. Haki sibul.
- Lisa jahtunud riisile ülejäänud seesamiseemneõli ja sega läbi.
- Kui riis ja Oumph! on jahtunud ja köögiviljad ettevalmistatud, saad burritod kokku seada:
- Aseta norileht bambusmatile nii, et läikiv pool jääb alla ja voldid jooksevad matitikkudega ühes suunas. Kui matti ei ole, kasuta küpsetuspaberit või köögikilet.
- Kata norileht õhukese riisikihiga, jättes tühjaks paar sentimeetrit lehe ülemist serva.
- Aseta riisile kõik koostisosad: köögiviljad, veganmajonees, ingver, röstitud sibul, Oumph!, seesamiseemned.
- Tee katmata norilehe osa näppudega õrnalt märjaks, see aitab burritol paremini kokku jääda. Rulli burrito kokku ning suru õrnalt, et see ilusti kinni jääks.
- Tee sama veel kolme rulliga, lõika need keskelt pooleks ja burritod ongi söömiseks valmis.
Retsept ja pilt: Romy London UK