Sushi burrito Oumph!-iga

Vaja läheb:

  • 4 norilehte
  • 1 pakk Oumph! The Chunk sojavalgupalasid (vaata SIIA)
  • 200 g sushiriisi
  • 400 g vett
  • 4 spl röstitud seesamiseemneõli (vaata SIIA
  • 2 spl tamarit või sojakastet
  • 4 spl veganmajoneesi
  • 2 porgandit
  • 1 kollane paprika
  • 1 avokaado
  • 1 üks kimp rohelist sibulat
  • 2 spl valgeid ja/või musti seesamiseemneid
  • pool kurki
  • maitse järgi marineeritud ingverit
  • 4 spl röstitud sibulat

Kuidas teha?

  1. Kõigepealt loputa sushiriis korralikult. Aseta loputatud riis ja vesi potti ning keeda madalal kuumusel. Sega riisi umbes iga 2-3 minuti järel, et see poti külge kinni ei jääks. Riis peaks saama kleepuv. Aseta valmis riis kõrvale jahtuma.
  2. Samal ajal, kui riis keeb, valmista ette Oumph!: aseta sojavalgupalad keskmise kuumuse peale pannile, lisa sojakaste või tamari ja pool seesamiseemneõlist. Prae, kuni Oumph! on kergelt krõbe. Aseta kõrvale jahtuma.
  3. Kuni riis ja Oumph! jahtuvad, pese, koori ja lõika köögiviljad peenikesteks ribadeks. Haki sibul.
  4. Lisa jahtunud riisile ülejäänud seesamiseemneõli ja sega läbi.
  5. Kui riis ja Oumph! on jahtunud ja köögiviljad ettevalmistatud, saad burritod kokku seada:
    • Aseta norileht bambusmatile nii, et läikiv pool jääb alla ja voldid jooksevad matitikkudega ühes suunas. Kui matti ei ole, kasuta küpsetuspaberit või köögikilet.
    • Kata norileht õhukese riisikihiga, jättes tühjaks paar sentimeetrit lehe ülemist serva.
    • Aseta riisile kõik koostisosad: köögiviljad, veganmajonees, ingver, röstitud sibul, Oumph!, seesamiseemned.
    • Tee katmata norilehe osa näppudega õrnalt märjaks, see aitab burritol paremini kokku jääda. Rulli burrito kokku ning suru õrnalt, et see ilusti kinni jääks.
    • Tee sama veel kolme rulliga, lõika need keskelt pooleks ja burritod ongi söömiseks valmis.

Retsept ja pilt: Romy London UK