Aega läheb: 10 minutit ettevalmistuseks + 10 minutit kokkamiseks
Kogus: kahele
Vaja läheb:
- purk marineeritud artišokke (umbes 15tk)
- õli praadimiseks
Jahusegu:
- ½ klaasi jahu
- ¼ tl soola
- ½ tl kuivatatud tilli
- 1 spl purustatud nori lehte
Tainas:
- 1 klaas jahu
- ½ tl soola
- 1 näputäis kurkumit
- 2 spl hapukurgimahla
- 2 tl sidrunimahla
- 1/2 klaasi mullivett
- Loputa ja kuivata artišokid.
- Sega ühes kausis kokku jahusegu ja teises tainas.
- Kuumuta potis või wok-pannil õli (piisavalt, et artišokid õlis “ujuksid”)
- Kata artišokid jahuseguga ja kasta taignasse. Aseta ettevaatlikult õlisse, prae 4-5 minutit kuni need on kuldpruunid, keera vahepeal ka korra ümber.
- Aseta artišokid köögipaberile, et eemaldada üleliigne õli. Serveeri kartulite ja kastmega.
Retsept ja foto: Elephantastic Vegan