Artišokikala

Aega läheb: 10 minutit ettevalmistuseks + 10 minutit kokkamiseks

Kogus: kahele

Vaja läheb:

  • purk marineeritud artišokke (umbes 15tk)
  • õli praadimiseks

Jahusegu:

  • ½ klaasi jahu
  • ¼ tl soola
  • ½ tl kuivatatud tilli
  • 1 spl purustatud nori lehte

Tainas:

  • 1 klaas jahu
  • ½ tl soola
  • 1 näputäis kurkumit
  • 2 spl hapukurgimahla
  • 2 tl sidrunimahla
  • 1/2 klaasi mullivett
  1. Loputa ja kuivata artišokid.
  2. Sega ühes kausis kokku jahusegu ja teises tainas.
  3. Kuumuta potis või wok-pannil õli (piisavalt, et artišokid õlis “ujuksid”)
  4. Kata artišokid jahuseguga ja kasta taignasse. Aseta ettevaatlikult õlisse, prae 4-5 minutit kuni need on kuldpruunid, keera vahepeal ka korra ümber.
  5. Aseta artišokid köögipaberile, et eemaldada üleliigne õli. Serveeri kartulite ja kastmega.

Retsept ja foto: Elephantastic Vegan