Kafu ja kartul

Aega läheb: 30 minutit ettevalmistuseks + 30 minutit kokkamiseks

Kogus: kahele

Kafu ehk kala moodi tofu:

  • 2 viilu jäigemat sorti tofut
  • 1 leht norit
  • ½ klaasi jahu
  • 1 spl maisitärklist
  • ½ tl soola
  • ¼ tl karripulbrit
  • ½ klaasi mullivett (või õlut või siidrit)
  • õli praadimiseks

Kartulisektorid:

  • 3 suurt kartulit
  • 2 tl oliiviõli
  • ¼ tl soola
  • ½ tl kuivatatud rosmariini

Vegan tartar-kaste:

  • ⅛ klaasi maitsestamata sojapiima
  • ¼ tl õunaäädikat
  • ⅛ tl sinepit
  • ¼ tl vahtrasiirupit
  • ¼ tl soola
  • ½ tl laimimahla
  • ⅓ klaasi rapsiõli
  • 1 tl hakitud tilli
  • 1 spl relish-kastet ehk marineeritud peeneks hakitud kurgisalatit
  • 1 tl kuivatatud ja hakitud kappareid
  • maitse järgi soola

Kaste:

1. Vala blenderisse sojapiim, õunaäädikas, sinep, vahtrasiirup, laimimahl. Näpista peale sool. Blenderda minuti jagu, niristades aeglaselt hulka rapsiõli. Blenderda veel umbes kolm minutit kuni kaste on paks ja kreemjas. Kui koostis on liiga vedel, lisa veidi õli ja blenderda veel.

2. Eraldi kausis sega kastme jaoks kokku till, relish-kaste ja kapparid. Lisa soovi korral veel soola. Pane külmkappi ootele.

Kartulisektorid:

1. Eelkuumuta ahi kuni 250° C.

2. Koori kartulid, lõika sektoriteks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lisa õli ja maitseained ning sega kuni kõik sektorid on kaetud.

3. Eralda kartulisektorid, nii et nad üksteist ei kataks. Küpseta ahjus umbes 20 minutit kuni on kuldsed ja krõbedad.

Kafu ehk kala moodi tofu:

1. Lõika tofuviilud pooleks, et saada neli lõiku. Lõika norist sama suured tükid ning aseta tofu peale. Pressi õrnalt nii, et nori jääks tofu külge kinni. Teisele poole raputa õrnalt soola.

2. Sega kausis jahu, tärklis, sool ja karripulber. Lisa mullivesi ja sega kuni tainas on ühtlane. Lisa natuke jahu, kui tainas on liiga paks, või mullivett, kui tainas on liiga vedel.

3. Pane kõrgemat sorti pann tulele ja lisa nii palju õli, et tofu saaks selle sees “ujuda”.

4. Kasta ühelt poolt nori-lehega kaetud tofu kastmesse nii, et see oleks üleni kaetud. Prae kolm-neli minutit kuni lõigud on mõlemalt poolt kuldpruunid. Aseta köögipaberile, et eemaldada üleliigne õli.

5. Rooga taldrikule pannes pigista kafule peale sidrunimahla ja näpista peale tilli, kõrvale aseta kartulisektorid ja kaste.

Retsept ja foto: Elephantastic Vegan