Lihtne vegan “tuunikala”

Vaja läheb:

  • 1 norileht
  • 400 g konserv kikerherneid, loputatud ja nõrutatud
  • 2 spl tahiinit ehk seesamiseemnepastat
  • 2 spl sidrunimahla
  • 0,5 tl soola

Kuidas teha:

  1. Haki norileht köögikombainis või noaga.
  2. Tambi kikerherned kausis kahvliga katki.
  3. Lisa kikerhernestele ülejäänud koostisosad ja sega korralikult. Soovi korral võib seda teha ka köögikombainis, olles samas ettevaatlik, et koostis ei jää liiga pudrune.

“Tuunikala” säilib külmkapis suletud anumas 4-5 päeva.

Norilehe asemel võib kasutada ka norihelbeid või ka mõnd muud vetikat (nt wakame), mis annab segule merise maitse.

Tahiini võib asendada ka 1-2 spl õliga (nt extra virgin oliiviõli).

Sidrunimahla võib julgelt asendada ka laimimahlaga.

Retsept ja pilt: Simple Vegan Blog