Mangosushi

Sushiriis:

  • 200 g pruuni riisi, loputatud
  • 235 ml vett
  • 2 spl riisiäädikat
  • 1 spl suhkrut
  • 1 tl meresoola
  • tilgake oliiviõli

Täidis:

  • 1 kurk, lõigatud ribadeks
  • 1 mango, lõigatud ribadeks
  • 1 avokaado, lõigatud ribadeks
  • soovi korral 2 spl seesamiseemneid
  • 4 norilehte

Kuidas teha?

Sushiriis:

  1. Aseta riis, vesi ja oliiviõli keskmises kastrulisse ning lase keema.
  2. Kata kaanega, vähenda kuumust ja hauta 45 minutit.
  3. Eemalda riis tulelt ja lase veel 10 minutit kaane all seista.
  4. Sega kahvliga sisse riisiäädikas, suhkur ja sool.

Sushirullide kokkupanek:

  1. Pane köögilauale valmis käterätik ja väike kauss veega, milles loputada riisist kleepuvaid käsi.
  2. Aseta norileht bambusmatile nii, et läikiv pool jääb allapoole, ja suru peotäis riisi lehe alumisele kahele kolmandikule.
  3. Lisa riisile täidis: avokaado, kurk ja mango. Ära kuhja lehte liiga täis, vastasel juhul on seda keeruline kokku rullida.
  4. Rulli norileht bambusmati abil kokku. Soovi korral rulli sushi matti kasutades kandiliseks.
  5. Lõika rull terava noaga parajateks tükkideks. Kui nuga hakkab kleepuma, loputa see vees puhtaks.
  6. Serveeri marineeritud ingveri, röstitud seesamiseemnete ja sojakastmega.

Retsept ja pilt: Love&Lemons