Klassikaline jaapanipärane misosupp, mille tähtsaim koostisosa on sojaubadest, soolast ja kääritatud viljast (harilikult riisist või odrast) koosnev misopasta. Mõned turul saadaolevad misopastad sisaldavad kalakastet ega ole vegan – kontrolli kindlasti koostisosi. Vegan misopastat ja ka misosupis vajaminevaid wakame-vetikaid saab osta näiteks Umami poest.
Vaja läheb:
- 40 g nuudleid (nt riisinuudleid või udon nuudleid)
- 3 spl vegan misopastat (nt Umami poest)
- 1 l vett
- 1 spl kuivatatud wakame merevetikaid
- 100 g pehmet tofut
- 60 g rohelist sibulat
Kuidas teha?
- Küpseta nuudlid pakendil näidatud juhendite järgi, nõruta ja jäta ootele.
- Aja vesi potis keema, aseta sisse vetikad ja keeda keskmisel kuumusel umbes 5 minutit.
- Vispelda misopasta väikses kausis tilgakese kuuma veega. Jäta ootele.
- Aseta potti tofukuubikud ja roheline sibul. Soovi korral keeda veel kuni 5 minutit või võta pott tulelt.
- Sega kuuma supi sekka veega vispeldatud misopasta. Ära misopastat keeda.
- Naudi!
Pilt ja retsept: Simple Vegan Blog