Misosupp

Klassikaline jaapanipärane misosupp, mille tähtsaim koostisosa on sojaubadest, soolast ja kääritatud viljast (harilikult riisist või odrast) koosnev misopasta. Mõned turul saadaolevad misopastad sisaldavad kalakastet ega ole vegan – kontrolli kindlasti koostisosi. Vegan misopastat ja ka misosupis vajaminevaid wakame-vetikaid saab osta näiteks Umami poest.

Vaja läheb:

  • 40 g nuudleid (nt riisinuudleid või udon nuudleid)
  • 3 spl vegan misopastat (nt Umami poest)
  • 1 l vett
  • 1 spl kuivatatud wakame merevetikaid
  • 100 g pehmet tofut
  • 60 g rohelist sibulat

Kuidas teha?

  1. Küpseta nuudlid pakendil näidatud juhendite järgi, nõruta ja jäta ootele.
  2. Aja vesi potis keema, aseta sisse vetikad ja keeda keskmisel kuumusel umbes 5 minutit.
  3. Vispelda misopasta väikses kausis tilgakese kuuma veega. Jäta ootele.
  4. Aseta potti tofukuubikud ja roheline sibul. Soovi korral keeda veel kuni 5 minutit või võta pott tulelt.
  5. Sega kuuma supi sekka veega vispeldatud misopasta. Ära misopastat keeda.
  6. Naudi!

Pilt ja retsept: Simple Vegan Blog