Paprika sushi

Vaja läheb:

Paprika:

  • 2 oranži paprikat
  • 120 ml Mirin kastet (nt piparpoest)
  • 60 ml riisiäädikat

Riis:

  • 225 g sushiriisi, korralikult loputatud ja 30 minutit leotatud
  • 240 ml vett
  • 1 tl riisiäädikat
  • 1 tl suhkrut
  • 0,5 tl soola

Kokkupanekuks:

  • 1 talisibul, peenelt hakitud
  • valgeid ja musti seesamiseemneid
  • marineeritud ingverit ja wasabi‘t
  • sojakastet

Kuidas teha:

Paprika:

  1. Lõika paprikatel varred otsast, eemalda seemned ja valged viljaosad. Lõika kumbki paprika pooleks ja siis kumbki pool neljaks sama suureks viiluks. Ühest paprikast tuleb kokku kaheksa viilu.
  2. Koori paprikatelt ettevaatlikult koor.
  3. Sega suletavas anumas Mirin kaste ja riisiäädikas ja aseta saadud segu hulka paprika. Kui paprikad ei ole kaetud, lisa veel 2:1 suhtes Mirin kastet ja riisiäädikat.
  4. Lase paprikal külmkapis suletud anumas kaks päeva marineerida.

Sushiriis:

  1. Valmista riis kastrulis (nagu näiteks siin)
  2. Maitsesta riisiäädika, suhkru ja soolaga.
  3. Lase maha jahtuda.

Sushi kokkupanek:

  1. Lase kõigepealt käed külma vee alt läbi. Vormi riisist 16 ovaalset umbes pöidlasuurust pallikest. Loputa käed iga pallikese vormimise vahel, nii ei kleepu riis käte külge.
  2. Aseta pallikestele marineeritud paprika viilud, kaunista talisibula ja seesamiseemnetega.
  3. Serveeri sojakastme, marineeritud ingveri ja wasabi‘ga.

Retsept ja pilt: Olives for Dinner