Vaja läheb:
Paprika:
- 2 oranži paprikat
- 120 ml Mirin kastet (nt piparpoest)
- 60 ml riisiäädikat
Riis:
- 225 g sushiriisi, korralikult loputatud ja 30 minutit leotatud
- 240 ml vett
- 1 tl riisiäädikat
- 1 tl suhkrut
- 0,5 tl soola
Kokkupanekuks:
- 1 talisibul, peenelt hakitud
- valgeid ja musti seesamiseemneid
- marineeritud ingverit ja wasabi‘t
- sojakastet
Kuidas teha:
Paprika:
- Lõika paprikatel varred otsast, eemalda seemned ja valged viljaosad. Lõika kumbki paprika pooleks ja siis kumbki pool neljaks sama suureks viiluks. Ühest paprikast tuleb kokku kaheksa viilu.
- Koori paprikatelt ettevaatlikult koor.
- Sega suletavas anumas Mirin kaste ja riisiäädikas ja aseta saadud segu hulka paprika. Kui paprikad ei ole kaetud, lisa veel 2:1 suhtes Mirin kastet ja riisiäädikat.
- Lase paprikal külmkapis suletud anumas kaks päeva marineerida.
Sushiriis:
- Valmista riis kastrulis (nagu näiteks siin)
- Maitsesta riisiäädika, suhkru ja soolaga.
- Lase maha jahtuda.
Sushi kokkupanek:
- Lase kõigepealt käed külma vee alt läbi. Vormi riisist 16 ovaalset umbes pöidlasuurust pallikest. Loputa käed iga pallikese vormimise vahel, nii ei kleepu riis käte külge.
- Aseta pallikestele marineeritud paprika viilud, kaunista talisibula ja seesamiseemnetega.
- Serveeri sojakastme, marineeritud ingveri ja wasabi‘ga.
Retsept ja pilt: Olives for Dinner