- 4-5 jurakat porgandit
- 1 kilo jämedat meresoola
- 2 tl vedelat suitsu ehk suitsuessentsi
- 2 spl oliiviõli
- 1 tl kookose- või muud mahedamaitselist äädikat
- Kuumuta ahi 200 kraadini.
- Pese porgandid, aga jäta koor peale. Vali ahjuvorm, mille porgandid enam-vähem ära täidavad ja kata need meresoolaga. Pane tunniks-pooleteiseks ahju küpsema, kuni sool on pealt tumedamaks tõmbunud. Lase jahtuda.
- Eemalda soolakoorik – murra kõvaks muutunud sool sõrmede vahel lahti – ja lõika porganditelt otsad maha. Koori porgandid ettevaatlikult kiudu mööda. Lõika porgandid juustu- või koorimisnoaga õhukesteks viiludeks ja säti need karpi või madalasse purki.
- Sega kokku marinaad ja vala porgandiviilude peale. Jäta vähemalt mõneks tunniks või parimaks tulemuseks üleöö maitsestuma.
- Serveeri sepikul, saial või pannkookidel kas margariini või taimse toorjuustuga. Raputa peale punase sibula ruudukesi, pipart ja värsket tilli.