Taimne sushi tofu ja avokaadoga

Vaja läheb:

  • norilehti
  • sushiriisi
  • riisiäädikat
  • kõva tofut
  • 1 avokaado
  • bambusmatt ja söögipulgad

Serveeri koos marineeritud ingveri, sojakastme ja wasabi‘ga.

Kuidas teha?

  1. Keeda sushiriis, kurna ning sega sekka riisiäädikas.
  2. Aseta norileht bambusmati peale nii, et läikiv pool jääb allapoole ja voldid jooksevad bambusmati tikkudega samas suunas, ja kata ühtlaselt riisiga. Tühjaks jäta ainult 1 cm lehe ülemisest servast.
  3. Paiguta ühte äärde tofu- ja avokaadoribad, niisuta kergelt näpud ning keera sushi bambusmati abil rulli, lõpus kergelt pigistades.
  4. Kui rullid on valmis, võta kätte eelnevalt vette kastetud terav nuga, lõika sushi otstest ühtlaseks ja seejärel tükelda rull paari sentimeetri paksusteks paladeks.

Retsept ja pilt: Sandra Vungi