Tuunikikker kotletid koos kapsasalatiga

Vaja läheb:

Kotletid:

  • 1 purk kikerherneid
  • 60 g varssellerit
  • 1 sibul
  • 10 g värsket tilli
  • 2 norilehte
  • 1 spl kartulitärklist
  • 1 spl õli ( 1/2 läheb kotlettide sisse ja teine pool praadimiseks)
  • 2 g soola
  • 1 g musta soola

Salat:

  • 800 g peakapsast
  • 400 g punast peakapsast
  • pool teelusikatäit soola

Kaunistuseks:

  • 1 spl taimset jogurtit
  • pisut tilli

Kuidas teha:

  1. Kotlettide kiireks valmistamiseks on vaja köögikombaini. Kui köögikombaini ei ole, saab koostisosad väikesteks tükkideks ka käsitsi hakkides. Kikerherneid on kõige lihtsam purustada kahvliga.
  2. Alustuseks puhasta sibul ja lõika see neljaks. Aseta köögikombaini ja purusta peeneks. Seejärel lisa kotleti ülejäänud koostisosad köögikombaini. Pulseeri, kuni kõik koostisosad on peened, ja jälgi, et kotletimass ei saaks liida pudrune.
  3. Pane pann pliidile, pliidiplaat keskmise kuumuse peale, ja lisa pannile õli.
  4. Tee kotletimassist supilusikaga 8 keskmist kotletti.
  5. Kui pann on kuum, aseta kotletid pannile. Prae kotlette kummaltki poolt 5-7 minutit.
  6. Samal ajal puhasta köögikombain, lõika kapsas väiksemateks tükkideks ja pane need kombaini sisse.
  7. Vali köögikombainil riivimisseadistus ja riivi kapsas väikesteks ribadeks. Aseta kapsasalat eraldi kaussi, raputa sekka soola ja sega korralikult läbi.
  8. Kui kotletid on mõlemalt poolt läbi küpsenud, aseta need eraldi taldrikule veidikeseks ajaks jahtuma.
  9. Serveerimiseks aseta taldriku keskele salat ja peale kotletid. Kaunistuseks supilusikatäis taimset jogurtit ja tilli. Head isu!

Retsept ja pilt: Kariina Kuningas/Spice the Spirit