Ceviche on Tšiilist pärit külm mereanniroog. Siin retseptis särab kala ja mereandide rollis lillkapsas.
Vaja läheb:
- 1 lillkapsas, lõigatud õisikuteks
- 1 punane sibul, hakitud
- 1 jalapeno, hakitud
- 200 g tomateid, hakitud
- 1 punt koriandrilehti, hakitud
- 120 ml värskelt presssitud laimimahla
- maitse järgi soola
- orvale tortillakrõpse ja laimilõike
Kuida teha?
- Keeda lillkapsaõisikud suureks potis pehmeks.
- Eemalda õisikud keevast veest ja jahuta jääkülmas vees.
- Patsuta jahtunud õisikud rätikuga õrnalt kuivaks ja lõika väikesteks tükkideks.
- Sega suures kausis kokku lõigutud lillkapsas, sibul, jalapeno, tomatid ja koriander.
- Pigista peale laimimahla ja näpista sekka soola ning sega veelkord läbi.
- Hoia enne laualepanekut külmkapis. Serveeri ühes tortillakrõpsude ja laimilõikudega.
Retsept ja pilt: Veggies Save The Day