Vaja läheb:
- 2 purki kikerherneid
- 2 purki marineeritud artišokki, nõrutatud ja hakitud jämedateks paladeks
- 1 keskmine punane sibul, hakitud
- 2 küüslauguküünt, hakitud
- 3 tl värsket sidrunimahla
- 1 vars sellerit, hakitud
- 2 tl Dijoni sinepit
- 3 spl värsket tilli, hakitud
- 1,5 spl värsket peterselli, hakitud
- 110 g riivsaia
- 2 tl kalamaitseainet (nt Santa Maria)
- õli, soola, pipart, natuke värsket hakitud peterselli
Kuidas teha?
- Kuumuta pann, lisa törts õli ja prae sibulat 2 minutit keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk ja prae veel minutike. Aseta pann kõrvale jahtuma.
- Purusta kikerherned suures kausis kahvliga. Jäta ka mõned suuremad tükid, et tekstuur oleks mõnusam. Lisa ülejäänud koostisosad, maitsesta soola ja pipraga.
- Jaga segu kaheksaks osaks, vormi käega pätsikesed.
- Kuumut pannil õli, küpseta kooke mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuni koogid on kuldpuunid.
- Koogid maitsevad hästi rohelise salati, sidruni ja vegan majoneesiga. Head isu!
Retsept ja pilt: Vegan Heaven