Vegan krabikoogid

Vaja läheb:

  • 2 purki kikerherneid
  • 2 purki marineeritud artisokki, nõrutatud, jämedalt hakitud
  • 1 keskmine punane sibul, hakitud
  • 2 küüslauguküünt, hakitud
  • 3 tl värsket sidrunimahla
  • 1 vars sellerit, hakitud
  • 2 tl Dijon sinepit
  • 3 spl värsket tilli, hakitud
  • 1,5 spl värsket peterselli, hakitud
  • 110 g riivsaia
  • 2 tl kalamaitseainet (nt Santa Maria)
  • sool, pipar, natuke värskelt hakitud peterselli

Kuidas teha?

  1. Kuumuta pann, prae sibulat 2 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel üks minut. Aseta pann kõrvale jahtuma.
  2. Purusta kikerherned suures kausis kahvliga. Jäta ka mõned suuremad tükid, et tekstuur oleks mõnusam. Lisa ülejäänud koostis osad, maitsesta soola ja pipraga.
  3. Jaga segu kaheksaks, tee tükib koogikujulisteks.
  4. Kuumut pannil õli, küpseta kooke mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuni koogid on kuldpuunid.
  5. Kooke on hea serveerida rohelise salati, sidruni ja vegan majoneesiga. Head isu!

Retsept ja pilt: Vegan Heaven