Vegan krabikoogid

Vaja läheb:

  • 2 purki kikerherneid
  • 2 purki marineeritud artišokki, nõrutatud ja hakitud jämedateks paladeks
  • 1 keskmine punane sibul, hakitud
  • 2 küüslauguküünt, hakitud
  • 3 tl värsket sidrunimahla
  • 1 vars sellerit, hakitud
  • 2 tl Dijoni sinepit
  • 3 spl värsket tilli, hakitud
  • 1,5 spl värsket peterselli, hakitud
  • 110 g riivsaia
  • 2 tl kalamaitseainet (nt Santa Maria)
  • õli, soola, pipart, natuke värsket hakitud peterselli

Kuidas teha?

  1. Kuumuta pann, lisa törts õli ja prae sibulat 2 minutit keskmisel kuumusel. Lisa küüslauk ja prae veel minutike. Aseta pann kõrvale jahtuma.
  2. Purusta kikerherned suures kausis kahvliga. Jäta ka mõned suuremad tükid, et tekstuur oleks mõnusam. Lisa ülejäänud koostisosad, maitsesta soola ja pipraga.
  3. Jaga segu kaheksaks osaks, vormi käega pätsikesed.
  4. Kuumut pannil õli, küpseta kooke mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuni koogid on kuldpuunid.
  5. Koogid maitsevad hästi rohelise salati, sidruni ja vegan majoneesiga. Head isu!

Retsept ja pilt: Vegan Heaven