Vaja läheb:
• 2 pakki tofut
• 2 norilehte
• 2 teelusikat riisijahu
• 2 supilusikat õli
• 1 küüslauguküüs
• 1/2 sidrunheina vart
• 1/2 väikest tšillikauna (soovi korral rohkem)
• 1 supilusikas sojakastet
• 1 supilusikas kookossuhkrut
• serveerimiseks rohelist sibulat, laimimahla ja värskeid ürte
Valmistamine:
- Lõika tofu umbes 1,5 sentimeetri paksusteks pulkadeks.
- Kuumuta pannil pool õlist ning prae tofupulki keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni need on igast küljest kuldpruunid. Seejärel aseta tofu paberrätikuga kaetud taldrikule, et eemaldada üleliigne õli.
- Lõika norilehed kolmeks ribaks ning iga riba omakorda pooleks. Saadud lehed peaksid olema tofuribadega umbes samas laiuses ning piisavalt pikad selleks, et tofu nende sisse mässida.
- Pane väikesesse kaussi 1 supilusikas vett ning lahusta selles riisijahu.
- Rulli iga tofupulk tihkelt norilehe sisse. Niisuta norilehe ülaosa kergelt riisijahuseguga ning lõpeta seejärel rullimine.
- Haki küüslauk, sidrunhein ja tšillipipar peeneks. Kuumuta pannil supilusikatäis õli, lisa sinna eelnevalt hakitud toiduained ning pruunista neid umbes 2 minutit.
- Nüüd lisa pannile tofurullid ning pruunista veel umbes kaks minutit, samal ajal neid regulaarselt segades.
- Sega väikeses kausis sojakaste, kookossuhkur ning 1 supilusikas vett. Kalla segu pannile tofurullide juurde ning kuumuta veel 3-5 minutit või kuni kaste on kergelt paksenenud ja tofurullid sellega kaetud.
- Serveeri koheselt koos laimimahla ja hakitud rohelise sibulaga.
See terav merene amps sobib eriti hästi näiteks nuudlite või riisi kõrvale või siis lihtsalt omaette eelroaks.
Retsept ja pilt: Full of Plants