Vürtsikad nori-tofurullid

Vaja läheb:
• 2 pakki tofut
• 2 norilehte
• 2 teelusikat riisijahu
• 2 supilusikat õli
• 1 küüslauguküüs
• 1/2 sidrunheina vart
• 1/2 väikest tšillikauna (soovi korral rohkem)
• 1 supilusikas sojakastet
• 1 supilusikas kookossuhkrut
• serveerimiseks rohelist sibulat, laimimahla ja värskeid ürte

Valmistamine:

  1. Lõika tofu umbes 1,5 sentimeetri paksusteks pulkadeks.
  2. Kuumuta pannil pool õlist ning prae tofupulki keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni need on igast küljest kuldpruunid. Seejärel aseta tofu paberrätikuga kaetud taldrikule, et eemaldada üleliigne õli.
  3. Lõika norilehed kolmeks ribaks ning iga riba omakorda pooleks. Saadud lehed peaksid olema tofuribadega umbes samas laiuses ning piisavalt pikad selleks, et tofu nende sisse mässida.
  4. Pane väikesesse kaussi 1 supilusikas vett ning lahusta selles riisijahu.
  5. Rulli iga tofupulk tihkelt norilehe sisse. Niisuta norilehe ülaosa kergelt riisijahuseguga ning lõpeta seejärel rullimine.
  6. Haki küüslauk, sidrunhein ja tšillipipar peeneks. Kuumuta pannil supilusikatäis õli, lisa sinna eelnevalt hakitud toiduained ning pruunista neid umbes 2 minutit.
  7. Nüüd lisa pannile tofurullid ning pruunista veel umbes kaks minutit, samal ajal neid regulaarselt segades.
  8. Sega väikeses kausis sojakaste, kookossuhkur ning 1 supilusikas vett. Kalla segu pannile tofurullide juurde ning kuumuta veel 3-5 minutit või kuni kaste on kergelt paksenenud ja tofurullid sellega kaetud.
  9. Serveeri koheselt koos laimimahla ja hakitud rohelise sibulaga.

See terav merene amps sobib eriti hästi näiteks nuudlite või riisi kõrvale või siis lihtsalt omaette eelroaks.

Retsept ja pilt: Full of Plants