Kaks loomuslast Kati ja Farištamo võtsid piparkooke küpsetada ja kaunistada. Piparkoogi taigna võib teha näiteks selle retsepti järgi või osta poest. Vegan glasuure on märksa vähem saada, mistõttu tegi Kati oma lapsepõlves kasutatud kaunistuste retsepte veidi ringi ja jagab neid meie kõigiga.
Retseptid: Kati Sulp
Fotod: Kati Sulp ja Farištamo Eller
Šokolaad:
100g tumedat šokolaadi,
100g tuhksuhkrut,
50g margariini,
1 tl kakaod.
Tükeldada šokolaad, lisa kaussi kõik muud komponendid ja sulata ning sega vesivannil seni, kuni kõik on sulanud ühtlaseks massiks. Seejärel asu kaunistama.
Glasuur:
ühe väiksema purgi jagu aquafabat (nt 400g purk),
tuhksuhkrut,
sidrunhapet.
Ajada aquafaba miksriga vahtu, seejärel lisada tuhksuhkur, umbes 250 g, ja maitse järgi sidrunhape. Vajadusel lisada rohkem suhkrut. Glasuur on valmis siis, kui kaussi tagurpidi keerates, see sealt välja ei valgu.